Translate

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Παρμεζάνα vs Φέτα

Πολλές γυναίκες που προσέχουν ώστε να προσλαμβάνουν καθημερινά, επαρκείς ποσότητες ασβεστίου, εμπλουτίζουν την διατροφή τους με μεγάλες ποσότητες τυριού φέτας, μια και πιστεύουν πως αποτελεί μια από τις πλουσιότερες πηγές ασβεστίου.
Τα επιστημονικά όμως δεδομένα, ανεβάζουν άλλο είδος τυριού στο βάθρο των πλουσιότερων σε ασβέστιο τυριών.
Το πιο πλούσιο λοιπόν τυρί σε ασβέστιο, που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, είναι η παρμεζάνα.
Πιο συγκεκριμένα 100 γρ. παρμεζάνα αρκούν και με το παραπάνω, για να καλύψουν τις ημερήσιες απαιτήσεις ενός ενήλικα σε ασβέστιο.
Ας αναλογιστούν λοιπόν τη μεγάλη περιεκτικότητα των κίτρινων σκληρών τυριών σε ασβέστιο (επιλέγοντας είδη τυριών με χαμηλά λιπαρά όταν αυτό επιβάλλεται), ιδιαίτερα οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση και στη τρίτη ηλικία, όπου οι ανάγκες σε ασβέστιο είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

1 σχόλιο: