Translate

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ολοκλήρωση δημόσιας διαβούλευσηςγια την αναθεώρηση άρθρων του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών

 Ολοκληρώθηκε, με τη σημαντική συμμετοχή επιστημόνων, κρατικών και ιδιωτικών φορέων και οργανισμών που εμπλέκονται στον κλάδο των τροφίμων, η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση που πραγματοποίησε ο ΕΦΕΤ με στόχο την αναθεώρηση επί τα βελτίω συγκεκριμένων άρθρων του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (88-91) που σχετίζονται με τη διακίνηση και εμπορία κρέατος.
Στη διαβούλευση, που διήρκεσε ένα μήνα, απέστειλαν μεταξύ άλλων σχόλια κλαδικές ενώσεις, εταιρείες τροφίμων, μία καταναλωτική οργάνωση, καθηγητές ΑΕΙ / ΤΕΙ και υπηρεσιακά στελέχη από διάφορες κρατικές υπηρεσίες.
Οι σημαντικότερες αλλαγές που εισάγονται με την νέα πρόταση που κατατέθηκε είναι οι εξής :

Αναθεωρείται ο τρόπος κατηγοριοποίησης των προϊόντων με βάση το κρέας και των παρασκευασμάτων κρέατος.

Διευκρινίζονται θέματα επισήμανσης των προϊόντων που αναφέρονται στις κατηγορίες αυτές.

Καθορίζονται τα επιτρεπόμενα συστατικά και πρόσθετα, καθώς και ειδικές προδιαγραφές για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων που παρουσιάζουν εθνικό ενδιαφέρον (γύρος, σουβλάκι, κλπ).

Γίνεται καταγραφή ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μελλοντική κατοχύρωση των προδιαγραφών παρασκευής τους.
Το τελικό κείμενο θα γνωστοποιηθεί στα αρμόδια κοινοτικά όργανα και εν συνεχεία θα ενταχθεί στον Κώδικα Τροφίμων & Ποτών.

Για να διαβάσετε το νέο πατήστε [ εδώ ].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου