Translate

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Διαβούλευση για την τροποποίηση των άρθρων 88-91 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών που αναφέρονται στα παρασκευάσματα κρέατος και τα προϊόντα με βάση το κρέας λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων και της καινοτομίας που έχει επέλθει στον κλάδο.


Σύντομη Περιγραφή: Παρέμβαση για ουσιαστική στήριξη της ελληνικής παραγωγής προϊόντων κρέατος. Οι προτάσεις τίθενται σε διαβούλευση.

Οι σημαντικότερες αλλαγές που εισάγονται με την νέα πρόταση είναι οι εξής:
Αναθεωρείται ο τρόπος κατηγοριοποίησης των προϊόντων με βάση το κρέας και των παρασκευασμάτων κρέατος
Διευκρινίζονται θέματα επισήμανσης των προϊόντων που αναφέρονται στις κατηγορίες αυτές
Καθορίζονται τα επιτρεπόμενα συστατικά και πρόσθετα, καθώς και ειδικές προδιαγραφές για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων που παρουσιάζουν εθνικό ενδιαφέρον (γύρος, σουβλάκι, κλπ)
Γίνεται καταγραφή ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μελλοντική κατοχύρωση των προδιαγραφών παρασκευής τους.

Το σχέδιο των αναθεωρημένων άρθρων 88-91, αναρτάται προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση μέχρι την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, αποστέλλοντας τα σχόλιά τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dae@efet.gr ή εναλλακτικά μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση:
ΕΦΕΤ/Διεύθυνση Αξιολόγησης & Εγκρίσεων, Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, Αθήνα 11526

Το προς διαβούλευση σχέδιο μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ www.efet.gr και συγκεκριμένα στην ενότητα ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ/ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ/ ΝΕΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε [ εδώ ].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου